Visie

De mens centraal

De naam Ruimte voor Leven verwoordt heel beknopt mijn visie. In deze visie staat de mens en zijn leefomgeving centraal. Architectuur gaat over het creëren van ruimten die gezond en inspirerend zijn om in te wonen, werken en leven en waar mensen zich thuis voelen.  Ruimten worden alleen bepaald door hun vorm, maar ook door het licht, de akoestiek, het klimaat en de toegepaste materialen.

 

Natuur

De natuur is een blijvende inspiratie bron. Het gebruik van natuurlijke materialen heeft een positieve invloed op de ruimte die ermee omhuld wordt. Bovendien worden natuurlijke materialen in de loop van de tijd mooier.

                                                              

Ecologisch bouwen

Met uitzondering van de laatste 150 jaar, wordt er sinds mensenheugenis al ecologisch gebouwd, met materialen die biobased zijn en waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke principes voor verwarming, koeling en ventilatie. Door deze manier van bouwen te combineren met een aantal innovatieve ontwikkelingen, kunnen we voldoen aan de eisen en comfortwensen van deze tijd. Deze wijze van bouwen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gezond voor de gebruikers. Bovendien leent ecologisch bouwen zich heel goed voor het restaureren en transformeren van bestaande gebouwen.

 

Circulair bouwen

Om te voorkomen dat onze grondstoffen en energievoorraden opraken is het noodzakelijk om circulair te bouwen. Bij circulair bouwen worden grondstoffen gebruikt die biobased zijn (geheel van natuurlijke oorsprong) of volledig recyclebaar. Deze worden zo toegepast dat onderdelen op verschillende tijdstippen vervangen kunnen worden en er geen restafval ontstaat. Door gebruik te maken van herwinbare energie kunnen we gebouwen bovendien energie neutraal maken.

.

 

wilt u weten hoe ik mijn visie in de praktijk breng

neem voor een vrijblijvende afspraak contact op: stuur mij een email, of bel mij op nummer 06 5060 6842