woonhuizen in Almere Oosterwold

Eén woning komt in Buitenplaats Oosterwold. Dit is een ecologische woning, gebouwd met biobased materialen en energieneutraal. Aanvankelijk had de woning een organische vorm zoals op de tekeningen te zien is. Helaas is om financiële reden het ontwerp aangepast. De woning wordt in het voorjaar van 2018 gebouwd.

De opdrachtgevers hadden specifieke wensen omtrent functies, indeling en vormgeving. Ook in het aangepaste ontwerp komen de verschillende wensen goed tot hun recht. Het huis krijgt een speciale muziekkamer die ook gebruikt kan worden voor workshops. In het midden van de woning komt de woonkeuken en de woonkamer. De woonkeuken ligt op de begane grond en de woonkamer op de verdieping met een uitzicht richting het westen.

Voor de Tinyhousefarm heb ik een Tinyhouse is ontworpen. Het is een kleine, compacte woning voor een éénpersoons huishouden. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 62 m2. Het huis heeft een woonkamer met keuken, een slaapkamer, badkamer en entree. Zowel aan de oost als aan de westkant komt een veranda. Aan de zuidkant komt een groot raam met aan de binnenkant een vensterbank, met daarin letterlijk een bank, waarop je heerlijk in de zon kan zitten. 

De Schuurwoning komt op een vrij kavel. Het is een compacte woning met een mooie vide en een veranda op het zuiden. Het wordt gebouwd in een houten “paal en balk” systeem. Ook bij dit huis worden veel biobased materialen toegepast. Evenals alle woningen krijgt deze woning geen aansluiting op het aardgas net en op de riolering. Het rioolwater wordt gezuiverd met een helofytenfilter.

wilt u weten van Ruimte voor leven voor u kan doen

neem voor een vrijblijvende afspraak contact op: stuur mij een email, of bel mij op nummer 06 5060 6842