ecologisch bouwen

Goed voor mens en milieu

Ecologisch bouwen kan kort worden samengevat met “goed voor mens en milieu”. Het is goed om duurzaam te bouwen en te voorkomen dat we onze grondstoffen niet opmaken en het milieu vervuilen. Maar als duurzaam bouwen goed is voor het milieu, moet het ook goed zijn voor de mensen die in dat milieu leven. Bij ecologisch bouwen gaan duurzaamheid en gezondheid hand in hand. Voor ecologisch bouwen wordt overigens ook wel de term bio-ecologisch bouwen gebruikt. 


 

Ecologisch en biobased

Met uitzondering van de laatste 150 jaar, wordt er sinds mensenheugenis al ecologisch gebouwd, met materialen die biobased zijn en waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke principes voor verwarming, koeling en ventilatie. Door deze manier van bouwen te combineren met een aantal innovatieve ontwikkelingen, kunnen we voldoen aan de eisen en comfortwensen van deze tijd. Deze wijze van bouwen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gezond voor de gebruikers. Bovendien leent ecologisch bouwen zich heel goed voor het restaureren en renoveren van bestaande gebouwen.

VIBA vereniging

Bij de Vereniging voor Integrale Bio-Logische Architectuur is veel kennis en ervaring over bio-ecologisch bouwen. Kijk voor meer informatie op www.vibavereniging.nl

wilt u advies over bio-ecologisch bouwen

neem voor een vrijblijvende afspraak contact op: stuur mij een email, of bel mij op nummer 06 5060 6842